• Посилання скопійовано

Формального порушення закону недостатньо для визнання договору оренди землі недійсним

Однією з обов’язкових умов визнання договору недійсним є порушення у зв’язку з його укладенням прав та охоронюваних законом інтересів позивача

Формального порушення закону недостатньо для визнання договору оренди землі недійсним

Верховный Суд Украины на заседании Судебной палаты по гражданским делам 25 декабря 2013 года рассмотрел дело № 6-94цс13, предметом которого был спор о признании договоров аренды земельных участков недействительными.

При рассмотрении этого дела было сделано правовое заключение, согласно которому одним из обязательных условий признания договора недействительным является нарушение в связи с его заключением прав и охраняемых законом интересов истца.

Если по результатам рассмотрения дела факт такого нарушения не установлен, а истец ссылается на формальное нарушение закона, у суда нет правовых оснований для удовлетворения иска.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Право і відповідальність/Законодавство

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Законодавство»