• Посилання скопійовано

Посилено відповідальність за фальсифікацію ліків

Закон від 05.07.2012 р. №5065-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за фальсифікацію або обіг фальсифікованих лікарських засобів»

Верховна Рада ухвалила Закон від 05.07.2012 р. №5065-VI, згідно з яким, зокрема, порушення обмежень, встановлених для медичних і фармацевтичних працівників під час здійснення ними професійної діяльності тягне за собою накладення штрафу у розмірі 300 н.м.д.г.

Виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут завідомо фальсифікованих лікарських засобів караються позбавленням волі строком від 3 до 5 років з конфіскацією фальсифікованих лікарських засобів, сировини та обладнання для їх виготовлення.

Зазначені зміни внесено до КУпАП та Кримінального кодексу.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»