• Посилання скопійовано

Код невірний заявляєш — протокол і штраф маєш

Працівники Міністерства доходів і зборів у Харкові зафіксували порушення митних правил, пов’язане з ухиленням від сплати платежів

Код невірний заявляєш — протокол і штраф маєш

Схема проста — у митній декларації порушники заявляють свій товар під таким товарним кодом, який передбачає ставку мита у розмірі 0%. Вони сподіваються, що вдасться ввести митників в оману.

Так і у цьому випадку. У Харківську митницю було подано декларацію на електричне обладнання для автоматичного керування стоків у каналізаційній станції. Вантаж надійшов з Польщі на адресу вітчизняного підприємства і його вартість складала близько 4,5 млн. грн..

Фахівці провели пост-аудит перевірку, ретельно вивчили документацію виробника апаратури та вимоги держстандарту до неї — і встановили, що цей товар не є апаратурою для автоматичного керування. А тому не може бути класифікованим таким товарним кодом, як заявило підприємство. Насправді у випадку правильного зазначення коду ставка мита становить 5% від вартості товару.

Отже сума недобру митних платежів склала близько 270 тис. грн..

Відносно представника митного брокера порушено адміністративну справу за ст. 485 Митного кодексу України — дії, спрямовані на ухилення від сплати митних платежів.

Санкція цієї статті передбачає накладення штрафу в розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів, тобто близько 810 тис. грн.

***

Нагадаємо, що Указом Президента України від 24.12.2012 №726/2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»