• Посилання скопійовано

Жителів сходу можуть звільнити від штрафів і перевірок

Також планується встановити заборону на підвищення цін на електричну енергію та природний газ в населених пунктах Донецької та Луганської областей

Жителів сходу можуть звільнити від штрафів і перевірок

Для жителів Донецької та Луганської областей, а також ФОП і юросіб, зареєстрованих в цих регіонах, пропонують на півроку зупинити нарахування пені, штрафів та інших санкції за невиконання грошових зобов'язань за кредитними договорами, укладеними з банками та іншими фінансовими установами.

З такою пропозицію виступив народний депутат Анатолій Денисенко, зареєструвавши законопроект «Про невідкладні заходи щодо недопущення погіршення соціально-економічного положення громадян України, а також малого та середнього бізнесу на території Донецької та Луганської областей» №4251а.

Планується, що протягом дії цього закону, а саме -  6 місяців, щодо нерухомого майна, яке розташоване на території Донецької або Луганської областей, і належить громадянам України (у тому числі фізособам - підприємцям) та перебуває в іпотеці, зупиняється дія окремих положень Закону "Про іпотеку". Зокрема, щодо реалізації права іпотекодержателя на набуття права власності на предмет іпотеки; виселення мешканців житлових будинків та приміщень, переданих в іпотеку, щодо яких є судове рішення про звернення стягнення; тощо.

Підставою для звільнення від відповідальності за невиконання зобов'язань за цим законопроектом є висновок Торгово-промислової палати про настання обставин непереборної сили.

Вищевказані положення щодо нерухомості, штрафів, тощо, поширюються також на юридичних осіб, які є суб'єктами малого та середнього підприємництва.

Окрім того, протягом дії законопроекту забороняється проведення документальних планових та документальних позапланових перевірок ФОП та юридичних осіб - суб'єктів малого та середнього підприємництва, які зареєстровані та здійснюють господарську діяльність на території Донецької та Луганської областей.

Плата за землю з власників земельних ділянок та землекористувачів в цей період стягується в частині, що становить 50% від затверджених ставок земельного податку або орендної плати.

Також планується встановити заборону на підвищення цін на електричну енергію та природний газ в населених пунктах Донецької та Луганської областей.

Зазначимо, планується, що окремі товари, роботи і послуги, перелік яких має бути затверджено Кабміном, закуповуються виключно у суб'єктів господарювання, що зареєстровані та здійснюють господарську діяльність на території Донецької та Луганської областей. 

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»