• Посилання скопійовано

Несвоєчасна сплата податку на прибуток за наслідками діяльності у 2015 році: чи буде штраф?

Регіональні податківці роз'яснили, що загрожує платникові податку у разі несвоєчасної сплати узгоджених сум грошового зобов'язання

Несвоєчасна сплата податку на прибуток за наслідками діяльності у 2015 році: чи буде штраф?

ДФС у Харківській області у листі від 12.05.2016 р. №2799/10/20-40-12-03-14 нагадує: якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов'язання протягом строків, визначених ПКУ, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

  • при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 10%  погашеної суми податкового боргу;
  • при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу.

Згідно з п. 31 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ, за наслідками діяльності у 2015 році штрафні (фінансові) санкції до платників податку на прибуток підприємств за порушення порядку обчислення, правильності заповнення податкових декларацій з податку на прибуток підприємств та повноти його сплати не застосовуються.

Проте цією нормою не передбачене звільнення від штрафних (фінансових) санкцій у разі несплати узгоджених сум грошового зобов'язання протягом строків, визначених ПКУ.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: ДФС у Харківській області

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»