• Посилання скопійовано

Адмінвідповідальність: як відлічується повторність правопорушення?

З якого моменту відлічується річний строк для застосування поняття повторності під час притягнення платника податків до відповідальності за ст. 165-1 КУпАП? Консультує ДФС

Адмінвідповідальність: як відлічується повторність правопорушення?

ДФСУ у листі від 27.05.2016 р. №11713/6/99-99-10-02-15 зазначила: з аналізу норм ч. 2 та 5 ст. 165-1 КпАП випливає, що вирішальним для визначення повторності з метою застосування адміністративної відповідальності є факт, що особу протягом року було піддано адміністративному стягненню за правопорушення, зазначене у ч. 1, 3 або 4 ст. 165-1 КпАП.

Отже, для визначення повторності перебіг календарного року розпочинається з моменту притягнення особи до адміністративної відповідальності за одне із цих правопорушень.

Нагадуємо, що стаття 165-1 КУпАП встановлює розмір штрафів за порушення порядку нарахування ЄСВ та "пенсійних" внесків, неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності з ЄСВ.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»