• Посилання скопійовано

Кількість планових перевірок ДФС скорочено на 10%

У січні – липні 2016 року підрозділами аудиту було проведено 2,3 тис. планових перевірок. Це на 0,3 тис., або на 10% менше, ніж за відповідний період минулого року

Кількість планових перевірок ДФС скорочено на 10%

Про це розповіла директор Департаменту аудиту ДФС Наталія Рубан.

Однак, робота аудиту направлена і на скорочення кількості позапланових перевірок (проведено на 30% менше, ніж за відповідний період минулого року) та кардинальне зменшення зустрічних звірок (менше на 70%).

Акцент у роботі аудиторів посилено на якісний відбір до перевірок лише ризикових суб’єктів господарювання та забезпечення доказовості виявлених порушень в ході планових перевірок (комплексність охоплення питань і періодів). Зокрема, із донарахованих 15 млрд грн грошових зобов’язань майже половину задокументовано плановими перевірками.

Із донарахованих сум узгоджено платниками податків  3,7 млрд гривень.

Найбільша сума донарахованих платежів – зобов’язання по декларуванню податку на прибуток (6,5 млрд грн) та ПДВ (6,4 млрд гривень).

Поряд з цим, за результатами перевірок з питань дотримання суб’єктами господарювання вимог валютного законодавства донараховано понад 1,1 млрд грн пені за порушення термінів розрахунків у сфері ЗЕД, 0,3 млрд грн податку на прибуток з іноземних юридичних осіб, за порушення законодавства з питань митної справи 0,7 млрд грн грошових зобов’язань.

Стосовно позапланових перевірок слід зазначити, що у більшості випадків рішення щодо їх проведення не залежать від ініціативи контролюючих органів. Так, за 7 місяців поточного року майже 60 відс. позапланових перевірок (5,9 тис.) проведено у зв’язку з ліквідацією суб’єктів господарювання, отриманням рішень суду, на звернення платників податків.

За словами Наталії Рубан, реальний вклад підрозділів аудиту по забезпеченню надходжень до бюджету склав майже 2,5 млрд грн – із нарахованої суми до бюджету вже надійшло понад 1,6 млрд грн, зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на 3,2 млрд грн, що упередило несплату податку у майбутньому на 0,6 млрд грн, та на 0,3 млрд грн зменшено залишки від’ємного значення ПДВ, який після бюджетного відшкодування включається до складу податкового кредиту наступного періоду. 

Джерело: Діло

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»