• Посилання скопійовано

Що буде за реалізацію пального без реєстрації

ДФСУ розповіла про наслідки нереєстрації платником акцизного податку з реалізації пального

Що буде за реалізацію пального без реєстрації

ДФСУ у листі від 23.06.2016 р. №21649/7/99-99-12-03-03-17 нагадує, що згідно з п. 117.3 ПКУ здійснення госпсуб'єктами операцій з реалізації пального без реєстрації таких суб'єктів платниками акцизного податку тягне за собою накладення штрафу на юросіб та підприємців у розмірі 100% вартості реалізованого пального.

Крім того, наслідком нереєстрації платником акцизного податку з реалізації пального є порушення граничних термінів реєстрації акцизних накладних/розрахунків коригування, встановлених ст. 231 ПКУ, та/або їх відсутність в ЄРАН. Підстави та розміри штрафів, які мають бути застосовані до платника податків в таких випадках встановлено ст. 120-2 ПКУ. Виняток: такі штрафи не застосовуються при порушенні термінів реєстрації акцизних накладних/розрахунків коригування, складених у період з 1 березня 2016 року до 1 квітня 2016 року. Докладніше про цей вид штрафів читайте тут >>

Податківці повідомляють, що з метою імплементації положень п. 117.3 та ст. 120-2 ПКУ на сьогодні розроблено проект наказу Мінфіну, яким вносяться зміни та доповнення до Порядку надіслання контролюючими органами податкових повідомлень-рішень (далі - Порядок №1204). До моменту реєстрації та набрання чинності цього проекту наказу органам ДФС при накладанні штрафів слід використовувати форму "Р" податкових повідомлень-рішень платникам податків.

Сплата штрафів, які застосовані відповідно до п. 117.3 та ст. 120-2 ПКУ, здійснюється на бюджетні рахунки за кодом класифікації доходів бюджету 14021900 (Пальне).

У разі порушення платником акцизного податку порядку реєстрації акцизних накладних та розрахунків коригування в ЄРАН, контролюючим органом проводиться камеральна перевірка. За її результатами складається акт у двох примірниках, який після реєстрації його у контролюючому органі вручається (надсилається) для підписання платнику податків протягом трьох робочих днів.

Оскільки факт реалізації СГ пального без реєстрації його платником акцизного податку може бути встановлено як камеральною перевіркою (за даними Єдиного реєстру податкових накладних), так і документальною перевіркою, то штрафи, встановлені п. 117.3 ПКУ, застосовуються за результатами таких перевірок.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»