• Посилання скопійовано

Запропоновано посилити відповідальність за декларування чиновниками недостовірної інформації

Зареєстровано законопроект, яким пропонується посилити відповідальність за декларування чиновниками недостовірної інформації шляхом збільшення терміну позбавлення волі до 12 років

Запропоновано посилити відповідальність за декларування чиновниками недостовірної інформації

23 вересня 2016 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект №5175 "Про внесення змін до статті 366-1 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за декларування недостовірної інформації". Його автором є народний депутат О.В. Єднак ("Самопоміч").

Законопроектом пропонується за подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом  "Про запобігання корупції", або умисне неподання суб’єктом декларування зазначеної декларації карати позбавленням волі на строк від 8 до 12 роківз конфіскацією незаконно набутого майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, що на сьогодні такі дії караються:

  • штрафом від 2500 до 3000 н.м.д.г.
  • або громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин,
  • або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»