• Посилання скопійовано

Розміри штрафів за несвоєчасну сплату податків

Податківці нагадали про розмір штрафів за несвоєчасну сплату податків

Розміри штрафів за несвоєчасну сплату податків

ДФС у листі  від 09.12.2016 р. №26780/6/99-99-12-02-01-15 серед іншого згадала про розмір штрафів за несвоєчасну сплату податків. 

 

Порядок сплати ПДВ

Оскільки лист було присвячено питанню реєстрації податкових накладних та декларування ПДВ, то податківці вказали в ньому про порядок сплати задекларованої суми ПДВ. Відповідно до п. 203.2 ПКУ сума податкового зобов'язання, зазначена платником податку в поданій ним податковій декларації з ПДВ, підлягає сплаті протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого п. 203.1 ПКУ для подання податкової декларації.

Як відомо, відповідно до п. 203.1 ПКУ декларація з ПДВ подається за кожень місяць протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного місяця.

 

Штраф за несвоєчасну сплату податків

За несвоєчасну сплату ПДВ платника податку буде притягнуто до штрафу, встановленому пунктом 126.1 ПКУ. Ця норма є загальною для всіх видів податків. 

Нагадаємо, що за цією нормою, якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов'язання, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу;

при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу.

Тож подбайте про своєчасну сплату податків, аби  не сплачувати штрафи за таке порушення

 

Про застосування штрафів за затримку сплати податкових зобов'язань читайте у аналітиці: Застосування штрафів за затримку сплати податкових зобов'язаньПогашення податкового боргу з ПДВ за результатами уточнюючого розрахунку розглядалося тут.

А ось про те, що погашення податкового боргу поточними платежами не має створювати нового штрафу, дивіться у аналітиці: Погашення податкового боргу поточними платежами не має створювати нового штрафу.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»