• Посилання скопійовано

Уряд «жорстко каратиме» за завищення цін на ліки з 1 січня 2017 року

Прем'єр-міністр доручив Віце-прем'єр-міністру України Павлу Розенку та в.о. Міністра охорони здоров'я України Уляні Супрун забезпечити відповідний моніторинг та контроль за цінами на лікарські засоби

Уряд «жорстко каратиме» за завищення цін на ліки  з 1 січня 2017 року

Уряд буде жорстко карати представників фармацевтичних компаній за завищення цін на ліки після запровадження системи референтного ціноутворення з 1 січня 2017 року. Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду у середу.

Глава Уряду нагадав, що з 1 січня запроваджено систему референтного ціноутворення на ліки проти серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми, що має забезпечити зниження цін на ліки по цим трьом категоріям.

"Тут важливо, щоб ми прямо з січня запровадили усі можливості контролю, моніторили, щоб максимально вийти на реалізацію цього рішення. Маємо бути дуже жорсткими. Там, де мережі, оптовики не будуть виконувати рішення, маємо дуже жорстко їх карати. Фактично,  відновлювати справедливість по відношенню до українських громадян. Бо завищувати ціни на ліки – це означає, що не поважати  українців, а за неповагу до українців, усі мають бути покарані", – зазначив Володимир Гройсман.

У цьому контексті Прем'єр-міністр доручив Віце-прем'єр-міністру України Павлу Розенку та в.о. Міністра охорони здоров'я України Уляні Супрун забезпечити відповідний моніторинг та контроль за цінами на лікарські засоби.

Усі новини на тему>>

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»