• Посилання скопійовано

Відповідальність за несвоєчасне подання Звіту про контрольовані операції у 2017 році

Податківці нагадали, які штрафи передбачено за несвоєчасне подання Звіту про контрольовані операції у 2017 році

Відповідальність за несвоєчасне подання Звіту про контрольовані операції у 2017 році

ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що Законом №1797 внесено зміни до ст. 120 ПКУ щодо відповідальності платників податків за неподання або несвоєчасне подання податкової звітності або невиконання вимог щодо внесення змін до податкової звітності .

Зокрема, цю статтю доповнено новим п. 120.4, яким з 01.01.2017 р. встановлено окрему відповідальність платників податків за:

- несвоєчасне подання платником податків звіту про контрольовані операції та/або документації з трансфертного ціноутворення,

-  або несвоєчасне декларування контрольованих операцій у поданому звіті відповідно до вимог п. 39.4 ПКУ.

У разі встановлення після 01.01.2017 р. контролюючими органами факту несвоєчасного подання платником податків Звіту та/або Документації або фактів несвоєчасного декларування контрольованих операцій у поданому Звіті, застосовується штраф (штрафи) згідно з п. 120.4 ПКУ незалежно від звітного періоду здійснення контрольованих операцій.

Штрафні санкції, визначені п. 120.4 ПКУрозраховуються за кожний календарний день, починаючи з 01.01.2017 р.

Водночас склад правопорушень, визначених пунктами 120.3 та 120.4 ПКУ, не передбачає одночасне застосування зазначених норм.

Штрафні санкції, передбачені п. 120.4 ПКУ, застосовуються, якщо платником податків до початку документальної перевірки подано:

- звіт про контрольовані операції та/або документацію з трансфертного ціноутворення з порушенням термінів, визначених п. 39.4 ПКУ;

- уточнюючий звіт про контрольовані операції, в якому додатково задекларовані контрольовані операції.

Більше про штрафи за звітом про контрольовані операції читайте в аналітиці від редакції>>

Усі новини на тему>>

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»