• Посилання скопійовано

Рада посилить відповідальність за паркування на місцях для інвалідів

6 квітня прийнято за основу проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення правил паркування, зупинки, стоянки транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю"

Рада посилить відповідальність за паркування на місцях для інвалідів

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект №5629 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо посилення відповідальності за паркування, зупинки, стоянки транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю". Документ підтримали 266 народних депутатів, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, проектом закону пропонується збільшити штраф за паркування автотранспорту на місцях, призначених для інвалідів, на 119%.

Передбачається встановити, що паркування на місцях для інвалідів водієм, який не має документів, що підтверджують наявність у нього або у одного з пасажирів інвалідності (крім явно виражених ознак інвалідності), тягне за собою штраф для водіїв у розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (один такий мінімум становить 17 гривень).

Таким чином, штраф може зрости з 465 до 1 020 гривень.

Відповідно до законопроекту, інвалід може використовувати будь-яке паркомісце, якщо на паркуванні відсутні позначення місць для інвалідів.

Також встановлюється право на паркувальне місце для інвалідів біля житлових будинків. Розпізнавальний знак "Водій з інвалідністю" повинен буде розміщуватися на автомобілях спереду і ззаду.

Пропонується також дозволити евакуацію автомобілів, які займають місця для інвалідів.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»