• Посилання скопійовано

Внесено зміни до порядку перевірок контрольованих операцій

Мінфін вніс зміни до Порядку проведення перевірок платників податків з питань повноти нарахування і сплати податків під час здійснення контрольованих операцій

Внесено зміни до порядку перевірок контрольованих операцій

Міністерство фінансів наказом від 30.03.2017 р. №399 (зареєстрований в Мін'юсті 21.04.2017 р.) внесло зміни до Порядку проведення перевірок платників податків з питань повноти нарахування і сплати податків під час здійснення контрольованих операцій, затвердженого наказом Мінфіну від 10.03.2016 р. №344.

Зокрема, у заголовку та тексті наказу №344 слова "перевірок платників податків з питань повноти нарахування і сплати податків під час здійснення контрольованих операцій" замінено словами "перевірки з питань дотримання платником податків принципу "витягнутої руки".

Окрім того, визначено, що перевірка платника податків з питань повноти нарахування і сплати податків під час здійснення контрольованих операцій за звітні періоди 2013 та 2014 років проводиться відповідно до положень гл. 8 розд. II Податкового кодексу з урахуванням особливостей, визначених ст. 39 ПКУ, у редакції, що діяла до 1 січня 2015 року, та цим Порядком.

Також уточнено строки, протягом яких платник податків повинен надати посадовим особам контролюючого органу документи для проведення перевірки контрольованих операцій.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Дата точної публікації поки що невідома.

***

Нагадаємо також, що нещодавно також затверджено зміни до порядку попереднього узгодження цін у контрольованих операціях. Більше тут>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»