• Посилання скопійовано

За псування майна пропонують ввести адмінвідповідальність

Крім того, пропонується посилити кримінальну відповідальність за умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах

За псування майна пропонують ввести адмінвідповідальність

Народний депутат Максим Микитась пропонує встановити адміністративну відповідальність за псування майна - повідомляє ЮРЛІГА.

Зокрема, він пропонує встановити адмінвідповідальність за умисне знищення або пошкодження державного і комунального майна. Санкція статті передбачатиме відповідальність у вигляді штрафу від 10 до 50 НМДГ, громадських робіт на термін від 40 до 60 годин або виправних робіт на строк до двох місяців.

Також законодавець пропонує посилити кримінальну відповідальність за умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах. Так, М.Мікітась пропонує збільшити розмір штрафу, встановивши, що він може становити від 50 до 500 НМДГ (зараз - 50 НМДГ).

На думку депутата, відсутність в КУпАП норми, яка передбачає покарання за вандалізм, сприяє збільшенню злочинності та незахищеності державного і комунального майна.

Законопроект № 7200 «Про внесення змін до деяких законів України (щодо охорони майна від псування або знищення)» зареєстрований у Парламенті 12 жовтня 2017 року.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»