• Посилання скопійовано

Як штрафуватимуть за порушення Закону про фінансову реструктуризацію

Затверджено Порядок застосування Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, заходу впливу у вигляді накладення штрафу за порушення залученими кредиторами — фінансовими установами (крім банків) положень Закону «Про фінансову реструктуризацію»

Як штрафуватимуть за порушення Закону про фінансову реструктуризацію

Порядок затверджено розпорядженням Нацкомфінпослуг від 19.09.2017 р. №3783.

Ним установлено, що Нацкомфінпослуг, її уповноважені та посадові особи в межах своїх повноважень зобов'язані в кожному випадку виявлення порушення вимог Закону вжити всіх необхідних заходів для документального закріплення факту такого порушення, всебічно, повно та об'єктивно дослідити обставини справи про правопорушення, а також своєчасно прийняти рішення за справою про правопорушення та накласти штраф.

Виявлені посадовими особами Нацкомфінпослуг факти порушення положень Закону викладаються в акті про правопорушення із зазначенням доказів (документів, даних та інформації), що підтверджують факт учинення порушення, з посиланням на відповідну норму Закону.

Розгляд справ про правопорушення здійснюється виключно уповноваженими особами Нацкомфінпослуг у межах своїх повноважень.

Керівник або уповноважений представник фінустанови під час розгляду справи про правопорушення має право:

  • знайомитися з усіма матеріалами, які є у справі про правопорушення;
  • бути присутнім під час розгляду справи про правопорушення;
  • надавати пояснення (у тому числі письмові), заявляти клопотання по суті виявленого порушення.

Рішення про накладення штрафу на фінустанову приймається у вигляді постанови уповноваженої особи Нацкомфінпослуг. Це рішення може бути оскаржене до Нацкомфінпослуг протягом 15 к. д. з дня отримання або до суду.

Автор: Андрій Поритко

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»