• Посилання скопійовано

За розповсюдження видавничої продукції агресора штрафує Держкомтелерадіо

Держкомтелерадіо затвердило Порядок накладення Державним комітетом телебачення і радіомовлення України адміністративно-господарських штрафів

За розповсюдження видавничої продукції агресора штрафує Держкомтелерадіо

Наказом від 17.10.2017 р. №384 визначено процедуру оформлення Держкомтелерадіо документів щодо застосування адміністративно-господарських санкцій за порушення вимог ст. 28-1 «Ввезення з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України видавничої продукції, що може бути розповсюджена на території України» Закону  «Про видавничу справу».

Рішення про накладення штрафу приймаються уповноваженими посадовими особами Держкомтелерадіо в межах, визначених ст. 28-1 Закону, на підставі звернень правоохоронних органів, юридичних та фізичних осіб. У таких зверненнях можуть міститься докази щодо розповсюдження видавничої продукції без відповідного дозволу, передбаченого ст. 28-1 Закону.

Підставою для накладення штрафу є протокол про накладення адміністративно-господарського штрафу за розповсюдження на території України видавничої продукції, що має походження (виготовлена) та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України без відповідного дозволу, передбаченого ст. 28-1 Закону, який складається за місцем вчинення порушення.

Штраф накладається на суб'єктів господарювання протягом 6 місяців з дня виявлення порушення, але не пізніше ніж через рік з дня його вчинення.

Розмір штрафу становить 10 МЗП за кожен випадок такого розповсюдження, вчиненого вперше, та 50 МЗП за кожен наступний випадок.

Автор: Андрій Поритко

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»