• Посилання скопійовано

Відповідальність за порушення порядку вирішення колективних трудових спорів пропонують посилити

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект щодо відповідальності за порушення законодавства про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)

Відповідальність за порушення порядку вирішення колективних трудових спорів пропонують посилити

Під час розгляду законопроекту №6627 зазначалося, що його метою є удосконалення механізмів притягнення до адміністративної відповідальності громадян та посадових осіб шляхом збільшення штрафів, що накладаються на осіб, винних у порушенні законодавства про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів), - про це повідомляє прес-служба ВРУ.

Проектом пропонується доповнити КУпАП новими статтями 41-4, 41-5, 188-49 та 188-50 щодо встановлення відповідальності, зокрема за:

  • ухилення сторін колективного трудового спору (конфлікту) від утворення примирних органів або від участі в примирних процедурах;
  • невиконання зобов’язань за протоколом та/або угодою, досягнутих за підсумками здійснення таких процедур;
  • порушення законодавства про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) посадовими особами центральних та місцевих органів виконавчої влади;
  • невиконання законних вимог посадових осіб державного органу, що сприяє врегулюванню колективних трудових спорів (конфліктів), щодо усунення порушень законодавства про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) або створення перешкод для діяльності цього органу.

За вказані правопорушення пропонується встановити відповідальність у вигляді накладення, адміністративного штрафу від  500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім цього, пропонується доповнити Кодекс нормами, що визначають державний орган та доповнюють перелік уповноважених осіб, які мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення щодо зазначеного.

Таке право надається Національній службі посередництва і примирення та її посадовим особам.

Проаналізувавши законопроект, члени Комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти його в першому читанні за основу.

***

Читайте також: Штрафи за порушення порядку вирішення колективних трудових спорів пропонують збільшити в 10 раз

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»