• Посилання скопійовано

У 2017 році роботодавцям-порушникам донараховано до сплати 819 млн грн

За даними ДФСУ, протягом 2017 року роботодавцям, які порушували податкове законодавство при виплаті заробітної плати та інших доходів фізичним особам, донараховано до сплати 819 млн грн

У 2017 році роботодавцям-порушникам донараховано до сплати 819 млн грн

Про це повідомив директор Департаменту податків і зборів з фізичних осіб ДФС Павло Дроняк.

За його словами, із загальної донарахованої суми майже 664 млн грн становить ПДФО, 122 млн грн – ЄСВ та понад 33 млн грн – військовий збір.

Загалом під час перевірок порушення законодавства встановлено в 60% перевірених суб’єктів господарювання.

За рахунок вжитих заходів податкового контролю було виявлено приблизно 5 тис. найманих осіб, праця яких використовувалася роботодавцем без оформлення трудових відносин.

Павло Дроняк також розповів, що фахівці ДФС у складі робочих груп з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, створених за ініціативою місцевих органів виконавчої влади, здійснювали обстеження виробничих, торгових приміщень юридичних та фізичних осіб, місць здійснення підприємницької діяльності.  За результатами проведеної роз’яснювальної роботи  роботодавці уклали додатково майже 41 тис. трудових угод з найманими працівниками.

За результатами вжитих органами ДФС заходів залучено до державної реєстрації майже 26 тис. громадян, які здійснювали підприємницьку діяльність без реєстрації. До бюджету додатково сплачено понад 19 млн грн податків.

***

Читайте також: За невиплату заробітної плати – від штрафу аж до позбавлення волі  

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»