• Посилання скопійовано

Штрафи за нищення природи збільшать у 5 разів

Парламентарі намагаються впровадити не тільки європейські стандарти в усіх сферах життя громадян, а й європейські штрафи для порушників

Штрафи за нищення природи збільшать у 5 разів

Група народних депутатів зареєструвала законопроект №8026 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо запровадження європейського досвіду при здійсненні державного природоохоронного контролю)", - повідомляє "Закон і Бізнес".

У проекті передбачено зростання більше ніж у п’ять разів штрафів за порушення норм державної власності та правил користування надрами, водами, лісами та тваринними, рибними ресурсами тощо.

Зокрема, штрафи накладатимуться при порушенні правил полювання:

  • на фізосіб — від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700–5100 грн);
  • на чиновників — від 150 до 450 неоподатковуваних мінімумів (2550–7650 грн).

Повторне порушення правил полювання тягнутиме за собою накладення штрафу на громадян від 300 до 625 н.м.д.г. (5100–10625 грн.) з конфіскацією рушниць або позбавленням права полювання на строк до трьох років.

Найбільше ж каратиметься засмічення лісів відходами – для громадян від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів (5100–8500 грн) і для посадових осіб – від 500 до 1000 н.м.д.г. (5100–17000 грн)

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»