• Посилання скопійовано

МВС закликає збільшити штрафи за порушення пожежної безпеки

Відповідні зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу ухвалені 25 квітня на засіданні Уряду та направлені до Верховної Ради

МВС закликає збільшити штрафи за порушення пожежної безпеки

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

За інформацією Державної служби з надзвичайних ситуацій протягом останніх п’яти років в Україні сталося близько 353 тисяч пожеж, на яких загинуло понад 11 тисяч осіб, а прямі збитки від них становили майже 6 мільярдів гривень.

Водночас, максимальний штраф, накладений на правопорушника, становить 170 гривень. В результаті керівникам підприємств простіше сплатити штраф, ніж виділяти кошти на забезпечення належного рівня пожежної безпеки.

З метою вирішення цього дисбалансу МВС та ДСНС підготували проект Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки».

Цим актом пропонується підвищити розмір штрафів. Зокрема, пропонується встановити штраф за порушення встановлених вимог пожежної безпеки:

  • для громадян -  від 30 до 50 н.м.д.г. (510 - 850 грн);
  • для посадових осіб та ФОП – від 50 до 100 н.м.д.г. (850 - 1700 грн).

Нагадаємо, що з жовтня минулого року у Верховній Раді зареєстровано проект Закону №7233 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки». Його, зокрема, й рекомендує прийняти у першому читанні Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Про це тут>>

***

Читайте також:

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»