• Посилання скопійовано

Що буде за несвоєчасне повернення до каси невикористаної іноземної валюти?

Податківці роз'яснили, яка відповідальність передбачена за несвоєчасне повернення до каси підприємства невикористаної іноземної валюти

Що буде за несвоєчасне повернення до каси невикористаної іноземної валюти?

ДФС у Дніпропетровській області звертає увагу, що відповідно до ст. 2 Закону «Про визначення розміру збитків, завданих підприємству, установі, організації розкраданням, знищенням (псуванням), недостачею або втратою дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння та валютних цінностей», заборгованість працівників підприємства, установи, організації у разі неповернення у встановлений термін авансу, виданого в іноземній валюті на службове відрядження або господарські потреби, та в інших випадках неповернення іноземної валюти, одержаної у підзвіт, стягується у сумі, еквівалентній потрійній сумі (вартості) зазначених валютних цінностей, перерахованій у валюту України за обмінним курсом НБУ на день погашення заборгованості.

Крім того, відповідно до ч. 1 ст. 164-2 КУпАП за приховування в обліку валютних та інших доходів посадові особи підприємства можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності у вигляді накладення штрафу в розмірі від 8-ми до 15-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Аналогічні дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з правопорушень, зазначених у ч. 1 ст. 164-2 КУпАП тягнуть за собою накладення штрафу від 10-ти до 20-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

***

Читайте також: Чи є порушенням відсутність підпису одержувача у видаткових касових ордерах або видаткових відомостях? 

Джерело: ГУ ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»