• Посилання скопійовано

Власників авто на єврономерах чекають нові штрафи

Щойно ВРУ ухвалить закони Н. Южаніної, які спрямовані на легалізацію автомобілів на єврономерах, на власників очікуватиме ще одна проблема - штрафні санкції. За що саме доведеться сплачувати штрафи власникам авто, розберемося далі

Власників авто на єврономерах чекають нові штрафи

Якщо Верховна Рада ухвалить закони Ніни Южаніної, спрямовані на легалізацію автомобілів на єврономерах, то це може сильно не сподобатися деяким їх власникам, - зауважує Finance.ua.

Для того, щоб поставити в Україні на облік автомобіль на іноземних номерах, його спочатку потрібно зняти з реєстрації в тій країні, де його купили. І ось тут можуть виникнути проблеми. Які? Дуже різні. Наприклад, власникові автомобіля доведеться платити штраф, якщо у транспортного засобу минув термін страхівки. Навіть якщо страхівка прострочена на 1-2 дні – штрафу не уникнути.

За таке порушення в європейських країнах передбачено різний розмір штрафу. У Польщі, наприклад, він дорівнює 1 000 євро. Так, саме 1 000 євро. Ми не помилилися.

Майже всі українці, купуючи авто в Європі, в обов’язковому порядку запитують про наявність страхівки. Зазвичай страхівка є. Але щойно машина продана і поїхала в Україну, її колишній власник відмовляється від страхівки – він не хоче платити зайві гроші.

Ось і виходить, що українець, який купив автомобіль на єврономерах за 2-3 тис. євро, буде змушений платити чи не половину його вартості як штраф. Адже ще можуть оштрафувати і в Україні за порушення строку ввезення.

***

Читайте також:

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»