• Посилання скопійовано

За невикористання ременів безпеки розмір штрафу збільшать більш ніж в 10 раз

Комітет ВРУ рекомендує Раді прийняти за основу законопроект щодо зниження смертності та травматизму на дорогах України

За невикористання ременів безпеки розмір штрафу збільшать більш ніж в 10 раз

ВРУ повідомляє, що члени Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянули проект Закону «Про внесення змін до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо зниження смертності та травматизму на дорогах України шляхом збільшення рівня користування ременями безпеки та мотошоломами)» №8492 на засіданні 5 вересня.

Законопроектом пропонується внести зміни до ч. 5 ст. 121 КУпАП та збільшити адміністративну відповідальність за порушення правил користування ременями безпеки та мотошоломами з 51 гривні до 850 гривень. Таке збільшення пов’язане із значною суспільною небезпекою та масовим невикористанням ременів безпеки та мотошоломів водіями та пасажирами.

Необхідність прийняття законопроекту під час обговорення обгрунтовувалася високим рівнем смертності та травматизму на дорогах України. За офіційними даними Національної поліції України, щороку на дорогах України гине не менше 3,5 тисяч людей та травмуються не менше 35 тисяч. Тобто кожного дня на дорогах України гине понад 9 осіб. За цими показниками аварійності та наслідками дорожньо-транспортних пригод (ДТП), Україна є одним із лідерів серед європейських країн.

Народні депутати підтримали законопроект, прийняття якого дозволить посилити відповідальність за порушення правил користування ременями безпеки та мотошоломами та підвищити безпеку водіїв і пасажирів транспортних засобів.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»