• Посилання скопійовано

Як пропонують штрафувати забудовників за триваюче правопорушення? Комітет ВРУ погодив законопроект

За законопроектом №7136, штрафні санкції за триваючі правопорушення у сфері містобудівної діяльності будуть застосовувати один раз за одне правопорушення, визначене у приписі органу державного архітектурно-будівельного контролю

Як пропонують штрафувати забудовників за триваюче правопорушення? Комітет ВРУ погодив законопроект

Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства на засіданні 21 листопада розглянув законопроект №7136 про внесення змін до Закону України "Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності" щодо штрафних санкцій за триваюче правопорушення

За результатами розгляду Комітет рекомендує ВРУ прийняти за основу  цей проект Закону.

Нагадаємо, що ним пропонується штрафні санкції за триваючі правопорушення застосовувати один раз за одне правопорушення, тобто за правопорушення, яке вчинено одним суб’єктом, за одним і тим же фактом, за ідентичних обставин, стосовно одного об’єкта будівництва. А кінцевий термін його існування встановити у приписі органу державного архітектурно-будівельного контролю. 

У разі невиконання суб’єктом містобудування законних вимог органу державного архітектурно-будівельного контролю після настання вказаного у приписі терміну санкції можуть застосовуватися повторно з урахуванням ч. 9 ст. 2 Закону «Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності».

У разі прийняття Закон набере чинності через місяць з дня його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»