• Посилання скопійовано

Фізособа має право переглянути свій податковий борг в Електронному кабінеті

Податківці наголосили, що фізособа також може переглянути свій податковий борг в Електронному кабінеті

Фізособа має право переглянути свій податковий борг в Електронному кабінеті

ДФС у м. Києві звертає увагу, що громадяни – власники електронних ключів, скориставшись послугами «Електронного кабінету» на офіційному веб-сайті ДФСУ можуть дізнатись про наявність чи відсутність у них податкового боргу.

З метою обліку нарахованих і сплачених сум податків, зборів, митних, інших платежів до бюджетів та єдиного внеску, органами ДФС відкриваються інтегровані картки платників (далі – ІКП) за кожним платником та кожним видом платежу, які повинні сплачуватися такими платниками.

ІКП містить інформацію про облікові операції та облікові показники, які характеризують стан розрахунків платника податків з бюджетами та цільовими фондами за відповідним видом платежу.

Фізична особа – громадянин, не зареєстрована суб’єктом господарювання, в меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабинету має доступ до своїх особових рахунків із сплати податків (зокрема, податку на нерухоме майно, транспортного податку, плати за землю). При зверненні до зазначеного меню відображається зведена інформація станом на момент звернення, що містить інформацію по відкритих ІКП.

Робота у приватній частині «Електронного кабінету» здійснюється з використанням електронного цифрового підпису, який можна безкоштовно отримати у Акредитованому центрі сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС України, представництва якого розміщені у столичний Центрах обслуговування платників. 

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.sfs.gov.ua, а також через офіційний веб-портал ДФС.

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»