• Посилання скопійовано

Проведення операції Об’єднаних сил: застосування штрафів у 2019 році

Податківці розповіли, якою є доля штрафів підприємств, які зареєстровані на території операції Об’єднаних сил

Проведення операції Об’єднаних сил: застосування штрафів у 2019 році

ДФС у Дніпропетровській області повідомляє, що на період проведення антитерористичної операції, а з 01.01.2019 р. та/або здійснення заходів із забезпечення проведення операції Об’єднаних сил (ООС) для платників податків, місцезнаходженням (місцем проживання) яких станом на 14 квітня 2014 року була тимчасово окупована територія та/або територія населених пунктів на лінії зіткнення і які станом на 01 січня 2017 року не змінили своє місцезнаходження (місце проживання) із зазначених територій на іншу територію України:

1) зупиняється нарахування штрафних (фінансових) санкцій (штрафів) та/або пені за несвоєчасне погашення визначених станом на 14 квітня 2014 року грошових зобов’язань;

2) зупиняється застосування норм ст. 5960 (в частині податкових вимог), 87 – 101 ПКУ.

Відлік строку давності, визначений ст. 102 ПКУ, зупиняється на період, протягом якого до платників податків, зазначених у п. 38.2 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ, не застосовувалися заходи стягнення, передбачені ст. 59, 6087101 ПКУ.

Норми п. 38.2 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ не застосовуються:

  • з дати реєстрації зміни місця проживання фізичною особою – платником податків і переселення на іншу територію України на постійне місце проживання, місце проживання внутрішньо переміщеної особи та проведення реєстраційної дії щодо зміни місця проживання фізичної особи – підприємця;
  • з дати реєстрації зміни місцезнаходження юридичної особи на іншу територію України.

Зазначені зміни внесені до п. 38.2 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ Законом України від 23.11.2018 р. №2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів».

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»