• Посилання скопійовано

Попередження від Держпраці замість штрафів: Комітет ВРУ «за»

Комітет рекомендує ухвалити у другому читанні законопроект №6489 щодо запобігання надмірному тиску Держпраці за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення

Попередження від Держпраці замість штрафів: Комітет ВРУ «за»

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує Верховній раді підтримати законопроект №6489 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання надмірному тиску на суб’єктів господарювання заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на інформаційне управління Апарату Ради.

Так, комітет розглянув закон, підготовлений до другого читання.

Вказано, що проект розроблено з метою удосконалення порядку здійснення держнагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення, підвищення його ефективності, а також зменшення фінансового навантаження на роботодавця.

Проектом закону, зокрема, пропонується передбачити новий механізм застосування штрафних санкцій. Так, у разі виявлення у роботодавця порушення вперше, державний інспектор виносить попередження про усунення такого порушення без застосування штрафних санкцій. Про строк, в який роботодавець зобов’язаний усунути порушення, держінспектор зазначатиме у матеріалах перевірки.

«За результатами голосування законопроекту комітет прийняв рішення схвалити текст порівняльної таблиці з урахуванням проголосованих на засіданні комітету поправок народних депутатів та рекомендував парламенту прийняти законопроект у другому читанні та в цілому як закон», – зазначили в Раді.

Нагадаємо, влітку 2017 року Рада підтримала за основу законопроект №6489 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання надмірного тиску на суб'єкти господарювання заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням законодавства про працю та зайнятість населення». За документ з другого разу проголосували 236 нардепів (спочатку 217).

Як писалось раніше, у вересні 2018 року Кабінет міністрів України анонсував міжвідомчі перевірки підприємств на предмет дотримання ними трудового законодавства.

***

Читайте також: «Драконівські» штрафи для роботодавців можуть скасувати. (Принаймні цього вимагають депутати)

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»