• Посилання скопійовано

Президент анонсував податкову амністію для бізнесу

«Ми проведемо податкову амністію на пільгових умовах. Ми розуміємо, дуже часто український бізнес виводив гроші з країни не від гарного життя, а через корупційний тиск та нормальне бажання захистити свої активи», – заявив Глава держави

Президент анонсував податкову амністію для бізнесу

Президент України Володимир Зеленський анонсував податкову амністію для бізнесу. Про це він повідомив під час зустрічі з представниками бізнесу, передає кореспондент РБК-Україна.

Зеленський підкреслив, що дуже часто український бізнес виводив гроші з країни через корупційний тиск.

«Держава – це сервіс, який створює умови для вашої роботи, а не ваш конкурент. Ми проведемо податкову амністію на пільгових умовах. Ми розуміємо, дуже часто український бізнес виводив гроші з країни не від гарного життя, а через корупційний тиск та нормальне бажання захистити свої активи», – заявив глава держави.

Він зазначив, що відносини бізнесу з силовими структурами також чутлива тема. Президент анонсував декомерціалізацію Служби безпеки України та демілітаризацію податкової служби.

«Окрема тема – це відносини бізнесу з силовими структурами. Почнемо з декомерціалізації СБУ. Зараз цим на операційному рівні займається Іван Баканов. А коли буде сформована нова Верховна рада, ми запропонуємо невідкладно позбавити СБУ невластивих їй функцій. СБУ повинна боротись із шпигунами та диверсантами, а не займатись бізнесом. Я також підтримую демілітаризацію податкової служби та створення державної служби фінансових розслідувань з акцентом саме на аналітичну роботу», – сказав президент.

Нагадаємо, раніше Зеленський одним указом скасував дію 61 указу президента в економічній сфері, підписаного з 1991 до 2000 року президентами Леонідом Кравчуком і Леонідом Кучмою.

Як писалось раніше, президент Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) і глава інвесткомпанії Dragon Capital Томаш Фіала заявив, що інвестори негативно відреагували на перші кадрові рішення президента України Володимира Зеленського.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»