• Посилання скопійовано

Впровадження права довірчої власності забезпечить доступні кредити для бізнесу, – позиція міністра юстиції

За словами Дениса Малюська, нововведення забезпечить ефективний захист прав кредиторів, мінімізуючи ризики неповернення або несвоєчасного повернення боржниками отриманих ними кредитів

Впровадження права довірчої власності забезпечить доступні кредити для бізнесу, – позиція міністра юстиції

Урядовий портал розповідає, що спрощення ведення бізнесу та поліпшення інвестиційного клімату в Україні – головні цілі, які переслідує прийнятий Верховною Радою Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні» (проект №1059). Крім того, нововведення, передбачені у цьому законі, сприятимуть зростанню України в рейтингу Світового банку Doing Business, який є одним з ключових стратегічних індикаторів для інвесторів та міжнародних партнерів. На цьому наголосив Міністр юстиції України Денис Малюська.

«Одне з важливих нововведень – впровадження нового для українського законодавства права довірчої власності, яке поліпшить ситуацію в питанні забезпечення договірних зобов'язань між кредитором і позичальником. Це абсолютно новий інструмент забезпечення виконання кредитних зобов’язань, який зменшує до обґрунтованого мінімуму ризики кредиторів, пов’язані з поверненням проблемної заборгованості, та створює передумови для зростання обсягів кредитування бізнесу», – зазначив Денис Малюська.

За його словами, це нововведення забезпечить ефективний захист прав кредиторів, мінімізуючи ризики неповернення або несвоєчасного повернення боржниками отриманих ними кредитів та, як наслідок, довготриваючих судових спорів.

З одного боку, статус кредитора як довірчого власника обмежує можливість боржника вивести об’єкт забезпечення з-під обтяження та уникнути виконання зобов’язання. З другого – боржникам надаються певні гарантії, які зменшують ризики зловживання кредиторами (довірчими власниками) своїми правами.

«Таким чином, закон має вирішити одну з головних проблем економіки України – недоступність для вітчизняного бізнесу кредитних коштів – та знизити кредитні ставки на комерційне та споживче кредитування», – заявив Міністр юстиції.

Крім цього, закон передбачає скасування пайового внеску, додатковий захист прав міноритарних акціонерів, підвищення якості та швидкості господарського судочинства, а також збільшення кількості товариств з обмеженою відповідальністю, що діють на підставі модельного статуту.

«Переконаний, з подібними ініціативами ми забезпечимо динамічне зростання України у рейтингу Doing Business», – наголосив очільник відомства.

***

Читайте також:

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»