• Посилання скопійовано

Якою є відповідальність за співпрацю з фіктивними підприємствами?

Для власників підприємств: здійснення операцій з фіктивними підприємствами зумовлює притягнення до відповідальності

Якою є відповідальність за співпрацю з фіктивними підприємствами?

Головне управління ДПС у м. Києві активізувало роботу із  виявлення та припинення схем відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом.

 

Про що йдеться?

Фахівцями столичної податкової проводиться активна робота серед підприємств, які передають свої права власності шахраям для використання в подальшому в схемах штучного формування податкового кредиту з ПДВ.

 

Які наслідки роботи фіктивних підприємств?

Для бюджету країни – суттєве скорочення надходжень спричинює затримання соціальних виплат.

Для власників підприємств – здійснення подібних операцій зумовлює притягнення до відповідальності.

Для суб’єктів господарювання – користування такими послугами унеможливлює роботу в легальному секторі економіки та плямує репутацію.

Для керівників підприємств – право надання користування електронним цифровим підписом та своїми персональними даними для використання у злочинних схемах тягне за собою відповідальність відповідно до чинного законодавства.

Столичне управління податкової закликає платників податків перевіряти своїх партнерів на порядність та чесність. Завдяки електронним сервісам це можна зробити в онлайн-режимі за посиланням.

У разі виникнення сумнівів краще відмовитись від здійснення операцій з такими бізнес-партнерами.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»