• Посилання скопійовано

Чи буде штраф за неподання контрольно-звітної інформації щодо РРО у разі ремонту модему?

Незалежно від причини неподання контрольно-звітної інформації щодо РРО штраф ДПС буде нараховувати

Чи буде штраф за неподання контрольно-звітної інформації щодо РРО у разі ремонту модему?

ДПС в Одеській області інформує про наступне.

Якщо термін неподання звітності, пов’язаної із застосуванням РРО, РК та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з РРО через дротові або бездротові канали зв’язку в разі обов’язковості її подання, не перевищує семи робочих днів та при цьому наявні відповідні документи, які підтверджують факт пошкодження телекомунікаційної мережі, відключення електроенергії чи ремонту модему, то відповідальність за неподання такої звітності до суб’єкта господарювання не застосовується.

При цьому, суб’єкти господарювання мають право вимагати від центрів сервісного обслуговування, енергопостачальних компаній та операторів зв’язку дотримання норм чинного законодавства щодо термінів усунення причин, які призводять до неподання контрольно-звітної інформації по РРО до ДПС.

Водночас, до суб’єктів господарювання, які не забезпечують подання до контролюючих органів звітності, пов’язаної із застосуванням РРО, РК та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з РРО та/або програмних РРО дротовими або бездротовими каналами зв’язку, за рішенням відповідних контролюючих органів застосовується фінансова санкція у розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Джерело: ДПС у Одеській області

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»