• Посилання скопійовано

Кабмін дозволив поліції штрафувати за нерозмитнені «євробляхи»

Кабінет Міністрів України дозволив поліції штрафувати власників «євроблях», які порушили строки розмитнення своїх автомобілів

Кабмін дозволив поліції штрафувати за нерозмитнені «євробляхи»

«РБК-Україна» розповідає, що Кабінет Міністрів України дозволив поліції штрафувати власників «євроблях», які порушили строки розмитнення своїх автомобілів. Раніше діяв меморандум про не притягнення таких водіїв до відповідальності до прийняття закону про доступне розмитнення.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабінету міністрів 28 жовтня.

Зокрема, уряд вніс зміни до Положення про Національну поліції. Її повноваження доповнили виявлення нерозмитнених у встановлені законом терміни автомобілі, які були ввезені на територію України на термін більше 30 діб.

Також поліція зможе вживати заходів для виявлення випадків незаконної експлуатації «євроблях», на які накладені обмеження у відповідності з Митним кодексом, та незаконної розборки таких автомобілів.

Як зазначив нардеп від «Слуги народу» Євген Брагар, ці зміни дозволяють притягати до відповідальності власників «євроблях». Хоча в грудні 2019 року МВС України підписало меморандум про те, що автовласників не штрафуватимуть до прийняття закону про доступне розмитнення.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»