• Посилання скопійовано

Cуди відхилили понад 90% протоколів про порушення карантину, – МВС

Щодня правоохоронці складають адмінпротоколи за порушення карантину, проте відповідальність несуть лише 8-10% порушників

Cуди відхилили понад 90% протоколів про порушення карантину, – МВС

«РБК-Україна» розповідає, що українські суди відхилили понад 90% протоколів про порушення карантину. У Міністерстві внутрішніх справ вважають це головною причиною недотримання карантинних норм.

Про це в ефірі «Україна 24» заявив радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол.

За його словами, щодня правоохоронці складають адміністративні протоколи за порушення карантину, однак відповідальність несуть лише 8-10% порушників.

«Судова влада не взяла на себе відповідальність, тому понад 90% цих протоколів не розглянута, і в принципі, ті, хто повинен був понести покарання, його не зазнали. Тому ми вважаємо, що сьогодні повинні брати відповідальність на себе всі три гілки влади – і законодавча, і виконавча, і судова. Якби порушників карали, то ефект був би», – сказав Апостол.

Він додав, що поки не бачить можливості штрафувати на місці за порушення маскового режиму. Для цього необхідні відповідні зміни в кримінальний кодекс.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»