• Посилання скопійовано

Нарахували ПДФО не в повному обсязі: які штрафи під час перевірки?

Якщо під час перевірки виявлено факт нарахування та сплати ПДФО не в повному обсязі, ДПС нараховує штраф в розмірі 10% суми та пеню

Нарахували ПДФО не в повному обсязі: які штрафи під час перевірки?

Податківці у підкатегорії 103.26 «ЗІР» зауважили, якщо в ході перевірки виявлено, що податковий агент під час виплати доходу (авансу) не нараховує або нараховує не в повному обсязі ПДФО, ДПС визначається сума податкового зобов’язання з ПДФО та приймаються відповідні ППР про застосування штрафних санкцій, а саме накладається штраф в розмірі 10% суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету.

Ті самі дії, вчинені умисно, – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 25% суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету.

Діяння, передбачені абзацом другим, вчинені повторно протягом 1095 календарних днів, – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 50% суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету.

Відповідно діяння, передбачені абзацом другим, вчинені протягом 1095 днів втретє та більше, – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 75% суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету.

Разом з тим, на суми заниження податкового зобов’язання нараховується пеня за кожний календарний день заниження податкового зобов’язання, включаючи день настання строку погашення податкового зобов’язання, визначеного контролюючим органом, з розрахунку 120% річних облікової ставки НБУ, діючої на кожний такий день.

Крім того, за неутримання або неперерахування до бюджету сум ПДФО при виплаті фізичній особі доходів, перерахування ПДФО за рахунок коштів підприємств, установ і організацій (крім випадків, коли таке перерахування дозволено законодавством), неповідомлення або несвоєчасне повідомлення державним податковим інспекціям за встановленою формою відомостей про доходи громадян, винні особи притягаються до адміністративної відповідальності.

 

Від редакції: Зауважимо, що наразі під час карантину фінштрафи за такі помилки заборонені. Тому якщо у майбутньому податківці при перевірці знайдуть відповідну помилку, вони незможуть притягнути до штрафу, але якщо таке порушення було скоєно у періоді карантину. 

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»