• Посилання скопійовано

За незаконне носіння військової форми (чи схожого одягу) хочуть штрафувати до 6800 грн

У ВРУ зареєстровано законопроєкт №7302, яким пропонується встановити штраф від 3400 до 6800 грн за незаконне носіння військової форми або будь-якої іншої форми чи одягу, які нагадують військову та можуть вводити в оману під час війни

За незаконне носіння військової форми (чи схожого одягу) хочуть штрафувати до 6800 грн

Нардеп з "Батьківщини" С. Власенко зареєстрував у ВРУ законопроєкт №7302 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України "Про правовий режим воєнного стану" (щодо права носіння військової форми під час дії правового режиму воєнного стану)".

Ним пропонується доповнити КУпАП новою статтею 186-9 «Незаконне носіння військової форми або будь-якої іншої форми або одягу, які нагадують військову та можуть вводити в оману під час дії правового режиму воєнного стану». Згідно з нею,  за такі дії пропонують штрафувати у розмірі від 200 до 400 н.м.д.г. (3400 - 6800 грн) із конфіскацією відповідної форми або одягу.

Також у ст. 8 Закону ««Про правовий режим воєнного стану» буде уточнено, що у період воєнного стану право на носіння військової форми одягу має виключно:

  • Президент України як Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України,
  • Міністр оборони України,
  • військове командування, визначене цим Законом,
  • військовослужбовці Збройних сил України та Сил територіальної оборони ЗСУ,
  • військовослужбовці інших військових формувань, утворених відповідно до законів України,
  • військовозобов’язані під час проходження зборів, резервісти, курсанти та ліцеїсти,
  • громадяни, які звільнені з військової служби в запас або у відставку з наданням права носіння військової форми одягу.

Заборона на носіння будь-якої форми або одягу, які нагадують військову та можуть вводити в оману, не поширюється також на носіння службової, спеціальної форми працівниками правоохоронних органів, органів спеціального призначення з правоохоронними функціями, органів прокуратури в робочий час.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»