• Посилання скопійовано

Чи оштрафують платника податку на прибуток за несвоєчасне звітування за 2021 рік та І квартал 2022 року?

Якщо платник мав можливість своєчасно відзвітувати з податку на прибуток за 2021 рік та І квартал 2022 року, але не подав декларації до ДПС до 20 липня та не сплатив податок до 31 липня включно, його чекає відповідальність за ці дії

Чи оштрафують платника податку на прибуток за несвоєчасне звітування за 2021 рік та І квартал 2022 року?

Головне управління ДПС у м. Києві нагадує, що Законом України від 12.05.2022 р. №2260-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» внесено зміни до п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

Так, відповідно до пп. 69.1 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, якщо платник податків, який мав можливість своєчасно подати податкову декларацію з податку на прибуток підприємств за звітні періоди 2021 рік (граничний термін подання – 01 березня 2022 року) та перший квартал 2022 року (граничний термін подання – 10 травня 2022 року), але своєчасно її не подав до контролюючого органу до 20 липня 2022 року та не сплатив відповідні суми грошових зобов’язань, визначених у таких деклараціях до 31 липня 2022 року включно, не звільняється від відповідальності за несвоєчасне виконання таких обов’язків.

Платник податку, який не має можливості подати податкову декларацію з податку на прибуток підприємств за 2021 рік та І квартал 2022 року, відповідно до вимог абзацу першого пп. 69.1 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ зобов'язаний подати податкову декларацію за ці звітні періоди протягом шести місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні. За цих умов платник податку звільняється від передбаченої ПКУ відповідальності.

У разі, якщо у платника з’явилась можливість подати податкову декларацію з податку на прибуток підприємств за 2021 рік та І квартал 2022 року, такий платник має можливість без притягнення його до відповідальності за несвоєчасне виконання податкових обов’язків подати податкові декларації за ці звітні періоди протягом 60 календарних днів з першого дня місяця, наступного за місяцем відновлення такої можливості.

Крім того, відповідно до норм Закону України №2260 поновлено перебіг строків проведення камеральних перевірок, складання актів, подання та розгляду заперечень, визначення грошових зобов’язань, прийняття, надсилання та оскарження податкового повідомлення – рішення за результатами камеральних перевірок, нарахування пені (пп. 69.9 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ).

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»