• Посилання скопійовано

Після успадкування фермерського господарства спадкоємцям слід переоформити право на ділянки

Лист Держземагентства від 22.06.2012 р. №9870/17/13-12 «Про надання роз’яснення»

Державне агентство земельних ресурсів у листі №9870/17/13-12 надало роз’яснення деяких норм земельного законодавства.

Статтею 92 Земельного кодексу визначено перелік осіб, які можуть набувати права постійного користування земельними ділянками.

Після успадкування фермерського господарства спадкоємцям слід переоформити у відповідності до вимог законодавства право на земельні ділянки, які посвідчені відповідними держактами на право постійного користування, виданими на ім’я засновників фермерського господарства.

При переоформленні права постійного користування землями, наданими для ведення селянських (фермерських) господарств, у довгострокову оренду строк оренди визначається селянським (фермерським) господарством відповідно до закону. При цьому розмір оренди за земельні ділянки не повинен перевищувати розміру земельного податку.

Членам фермерських господарств передаються безоплатно у приватну власність надані їм у користування земельні ділянки у розмірі земельної частки (паю) члена сільськогосподарського підприємства, розташованого на території відповідної ради.

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»