• Посилання скопійовано

Штрафи за порушення прав споживачів значно зростуть

А про перевірки не попереджатимуть

Проект змін до Адміністративного кодексу України щодо підвищення розміру штрафних санкцій за порушення прав споживачів вже проходить узгодження в Мін'юсті, повідомив у програмі «Соціальний статус. Ваші права» Костянтин Соляник, начальник Головного управління з питань захисту прав споживачів Київської міськдержадміністрації.
«Основне завдання -- значно підвищити штрафи за порушення прав споживачів. Сьогодні штрафи нікого не лякають, оскільки становлять лише 170 ? 450 грн. Тому ми хочемо зробити їх такими, щоб продавцям вигідніше було попередити появу скарг, ніж чекати, коли прийдуть з управління із захисту прав споживачів», -- пояснив він.
За його словами, запропоновані зміни вже схвалили Держспоживінспекція, МВС, Мінфін і МЕРТ.
К.Соляник також повідомив про заплановане скасування норми, відповідно до якої продавця необхідно попередити про перевірку якості продукції за 10 днів до її проведення, адже за цей період можна приховати всі недоліки.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Право і відповідальність/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»