• Посилання скопійовано

Як відновити втрачене виконавче провадження?

Держвиконавець за власною ініціативою чи за заявою сторін, а також самі сторони можуть звернутися до суду або іншого органу, які видали виконавчий документ, за видачею дубліката виконавчого документа

Як відновити втрачене виконавче провадження?

За заявою сторони виконавчого провадження або з ініціативи державного виконавця відновленню підлягають втрачене виконавче провадження або його матеріали, а також знищене виконавче провадження у разі постановлення Європейським судом з прав людини рішення, відповідно до якого держава зобов’язана виконати рішення національного суду.

Такий алгоритм дій передбачено положеннями розділу “Відновлення втраченого виконавчого провадження або матеріалів виконавчого провадження”, яким було доповнено Інструкцію з організації примусового виконання рішень за наказом Міністерства юстиції від 24.11.2014 №1970/5 №246/7.

У заяві про відновлення слід вказати наступні дані:

- про відновлення якого саме виконавчого провадження просить сторона виконавчого провадження;

- реквізити виконавчого документа;

- сторони виконавчого провадження, їх місце проживання чи місцезнаходження (у разі наявності вказаної інформації у сторони виконавчого провадження);

- обставини втрати матеріалів виконавчого провадження, поновлення яких саме документів сторона вважає необхідним;

- для якої мети необхідне їх поновлення.

До заяви також можуть додаватися документи або їх копії, що збереглися у сторони виконавчого провадження, навіть якщо вони не посвідчені в установленому порядку.

Державний виконавець за власною ініціативою чи за заявою сторін, а також самі сторони можуть звернутися до суду або іншого органу (посадової особи), які видали виконавчий документ, за видачею дубліката виконавчого документа. Не пізніше наступного робочого дня з дня надходження до нього дубліката державний виконавець виносить постанову про відновлення втраченого (знищеного) виконавчого провадження і не пізніше наступного дня надсилає її стягувачеві та боржникові.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Право і відповідальність/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»