• Посилання скопійовано

Посвідчувати довіреності і заповіти будуть органи місцевого самоврядування

Здійснювати нотаріальні дії органи місцевого самоврядування будуть незалежно від наявності нотаріуса в населеному пункті

 Посвідчувати довіреності і заповіти будуть органи місцевого самоврядування

Народный депутат Сергей Мищенко предлагает упростить процедуру удостоверения некоторых документов в сельской местности, - сообщает "Юрлига"

В частности, уполномоченные должностные лица органов местного самоуправления смогут удостоверять завещания и доверенности, кроме доверенностей на распоряжение недвижимым имуществом, на управление и распоряжение корпоративными правами и транспортными средствами.

Ранее удостоверение указанных документов органами местного самоуправления допускалось только в населенных пунктах, где нет нотариусов.

По мнению автора законопроекта, изменения направлены на борьбу с монополией нотариусов в сельской местности и сделают проживание в селах более комфортным.

Законопроект №6609 «О внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины (относительно удостоверения завещания и доверенности в сельском совете)» зарегистрирован в Парламенте 21 июня 2017 года.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Право і відповідальність/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»