• Посилання скопійовано

Як ДПС виявляє ухилення від сплати податків в ЗЕД-діяльності

Податківці виявили схему ухилення від сплати податків при здійсненні експортних операцій

Як ДПС виявляє ухилення від сплати податків в ЗЕД-діяльності

Податківцями Львівщини проведено дослідження операцій суб’єкта господарювання, який здійснював експорт сільгосппродукції.

Управлінням боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДПС у Львівській області встановлено, що виробник експортованої продукції здійснював перепродаж сільгосппродукції підприємствам, зареєстрованих за однією податковою адресою, засновником та посадовою особою яких є одна й та ж особа. При цьому, у підприємства по ланцюгу постачання продукції експортеру не відображено в податковому обліку операції з реалізації продукції, що призвело до заниження податку на додану вартість на загальну суму понад 4,7 млн грн та заниження податку на прибуток на суму 1,4 млн грн.

Матеріали дослідження передано до правоохоронних органів для прийняття рішення в порядку ст. 214 КПКУ.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»