• Посилання скопійовано

БЕБ затвердило порядок приймання та розгляду заяв про кримінальні правопорушення

Затверджено Інструкцію про порядок приймання, реєстрації та розгляду заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, віднесені законом до підслідності Бюро економічної безпеки України

БЕБ затвердило порядок приймання та розгляду заяв про кримінальні правопорушення

БЕБ наказом від 23.03.2022 р. №58 (зареєстрований в Мін'юсті 29.04.2022 р. за №472/37808) затвердив Інструкцію про порядок приймання, реєстрації та розгляду заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, віднесені законом до підслідності Бюро економічної безпеки України.

За Інструкцією заявою чи повідомленням про кримінальні правопорушення вважаються усні чи письмові заяви чи повідомлення, у яких викладено обставини, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, наведені заявником.

Заяви чи повідомлення про кримінальні правопорушення, незалежно від місця і часу їх вчинення, а також повноти повідомлених даних і форми подання, обов'язково приймаються в БЕБ. Відмова у прийнятті заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення забороняється.

Заяви і повідомлення можуть бути подані до БЕБ:

  • на особистому прийомі,
  • через спеціальну скриньку для кореспонденції,
  • поштою,
  • іншими видами зв'язку.

Заява чи повідомлення про кримінальне правопорушення мають містити такі відомості:

  • прізвище, ім'я, по батькові (за наявності) заявника, адресу місця проживання, підпис. У разі подання заяви чи повідомлення працівником (службовою або посадовою особою) підприємства, установи чи організації зазначаються також посада, найменування та адреса місцезнаходження такого підприємства, установи, організації, контактний номер телефону;
  • короткий виклад обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, наведених заявником.

.Анонімні заяви чи повідомлення про кримінальні правопорушення розглядаються БЕБ за умови, що відповідна інформація стосується конкретної особи, містить фактичні (об'єктивні) дані та можуть бути перевірені.

Якщо заява чи повідомлення про кримінальне правопорушення подається заявником в усній формі, детектив складає протокол прийняття заяви / повідомлення про кримінальне правопорушення з дотриманням вимог статей 60, 104 та 214 Кримінального процесуального кодексу України, який підписують детектив та заявник.

Протокол прийняття заяви / повідомлення про кримінальне правопорушення складений детективом невідкладно передається для реєстрації до структурного підрозділу, на який покладено функції організаційно-розпорядчого забезпечення.

Заяви чи повідомлення про кримінальні правопорушення реєструються невідкладно, у день їх надходження до БЕБ, структурним підрозділом, на який покладено функції організаційно-розпорядчого забезпечення, а у випадку їх надходження після 17:00 (через спеціальну скриньку для кореспонденції поштою, іншими видами зв'язку) - не пізніше наступного робочого дня.

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Станом на 05.05.2022 р. не опублікований.

***

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»