• Посилання скопійовано

Податківці не можуть розривати договір про визнання електронних документів за «старою» формою

Податківці зауважили, що контролюючим органам забороняється в односторонньому порядку розривати договір про визнання електронних документів

Податківці не можуть розривати договір про визнання електронних документів за «старою» формою

ДФС у Тернопільській області нагадує, що подання документів засобами електронного зв’язку в електронній формі платник здійснює на підставі Договору про визнання електронних документів (далі – Договір), що укладається відповідно до норм Закону «Про електронні документи та електронний документообіг»Закону «Про електронний цифровий підпис» та наказу Мінфіну від 06.06.2017 р. №557. Про це також читайте тут, тут та в аналітиці від редакції ДК тут.

Договори та пов’язані з ними повідомлення про надання інформації щодо електронного цифрового підпису (далі – ЕЦП), які станом на день набрання чинності Наказом є чинними, продовжують діяти до виникнення визначених Порядком підстав.

Для надання права підпису електронних документів іншим особам, яким делеговано право підпису, платник повідомляє про таких осіб контролюючий орган шляхом направлення повідомлення про надання інформації щодо ЕЦП в електронному вигляді.

Згідно з абзацами третім - четвертим п. 49.4 ПКУ при припиненні договору про визнання електронних документів з підстав, визначених законом, платник податків має право до складення нового договору подавати податкову звітність у спосіб, визначений підпунктами «а» (особисто платником податків або уповноваженою на це особою) і «б» (надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення) п. 49.3 ПКУ.

Контролюючим органам забороняється в односторонньому порядку розривати договір про визнання електронних документів.

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»