• Посилання скопійовано

Як подати звіт з ЄСВ через Електронний кабінет? Роз'яснення від ДФС

Податківці навели переваги подання звіту з ЄСВ через Електронний кабінет ДФС

Як подати звіт з ЄСВ через Електронний кабінет? Роз'яснення від ДФС

ДФС в Івано-Франківській області повідомляє, що фізичні та юридичні особи повинні подавати звітність з єдиного внеску у визначені законодавством терміни.

Особливості подання Звіту з ЄСВ передбачено Порядком формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованою єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Мінфіну від 14.04.2015 р. №435, які є обов'язковими для виконання платниками.

Звітність з єдиного внеску подається страхувальником або відповідальною особою страхувальника до фіскального органу за місцем взяття на облік. Відповідальним за правильність та достовірність заповнення Звіту є страхувальник.

Звіт страхувальником повинен подаватися в повному обсязі в один із таких способів:

  • засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного цифрового підпису відповідальних осіб;
  • на паперових носіях разом з електронною формою на електронних носіях інформації;
  • на паперових носіях, якщо у страхувальника кількість застрахованих осіб не перевищує п’яти;
  • надсилання поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення за умови, що у страхувальника кількість застрахованих осіб не перевищує п’яти та не пізніше ніж за 10 днів до закінчення граничного строку подання Звіту.

Звертаємо увагу, що подання звітності на паперових носіях потребує додаткового використання робочого часу як платників єдиного внеску так і працівників органів ДФС.

З метою економії часу при складанні та поданні звітності, платники мають право подавати звіти з ЄСВ за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника», який надає можливість створювати, редагувати, підписувати та надсилати звітність з єдиного внеску платниками самостійно.

Надіслати звіт можна у будь-який зручний час, у відповідь контролюючий орган відправляє квитанції з підтвердженням, що звіт прийнятий, або з коментарем, чому він не прийнятий.

Нагадаємо, страхувальники, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами, у частині подання звіту за таких осіб зобов'язані формувати та подавати до органів ДФС звіт протягом 20 к. д., що настають за останнім днем звітного періоду (календарний місяць).

Фізичні особи – підприємці формують та подають до органів ДФС звіт самі за себе один раз на рік до 10 лютого року, що настає за звітним періодом  (календарний рік). Особи, які провадять незалежну професійну діяльність та члени фермерських господарств, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах формують та подають самі за себе до фіскальних органів звіт один раз на рік до 1 травня року, що настає за звітним періодом.

Джерело: ДФС в Івано-Франківській області

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»