• Посилання скопійовано

Затверджено Порядок ведення реєстру чинних, блокованих та скасованих сертифікатів відкритих ключів

Порядок визначає процедуру ведення реєстру чинних, блокованих та скасованих сертифікатів відкритих ключів

Затверджено Порядок ведення реєстру чинних, блокованих та скасованих сертифікатів відкритих ключів

Мін'юст наказом від 05.11.2018 р. №3440/5 затвердив Порядок ведення реєстру чинних, блокованих та скасованих сертифікатів відкритих ключів. Цей наказ набирає чинності одночасно із Законом "Про електронні довірчі послуги", але не раніше дня офіційного опублікування цього наказу.  Його було опубліковано 9 листопада в "Офіційному віснику" №86.Тож з 9 листопада вже діє новий порядок. 

Порядок визначає процедуру ведення реєстру чинних, блокованих та скасованих сертифікатів відкритих ключів (далі - Реєстр), які сформовані центральним засвідчувальним органом (ЦЗО), внесення до Реєстру відомостей про статус сертифікатів відкритих ключів, про списки відкликаних сертифікатів відкритих ключів (СВС) та забезпечення до Реєстру цілодобового доступу через телекомунікаційні мережі загального користування.

До Реєстру будуть вноситися такі відомості:

  • унікальний серійний номер сертифіката;
  • дата і час початку та закінчення строку чинності сертифіката;
  • статус сертифіката;
  • дата, час скасування, блокування і поновлення сертифіката;
  • інформація про обмеження у використанні сертифікатів (призначення відкритого ключа).

Після внесення відомостей до Реєстру їх публікуватимуть на офіційному веб-сайті ЦЗО - на веб-сторінках, які створюються для кожного окремо взятого надавача і на яких публікуються відомості, що відповідають існуючому стану надавачів та їх послуг.

Інформація, яка міститься в Реєстрі, буде відкритою.

Кожна фізична або юридична особа матиме право на вільний та безоплатний доступ до відомостей Реєстру через офіційний веб-сайт ЦЗО шляхом пошуку та перегляду відомостей.

Розповсюдження інформації про статус сертифікатів послуг надавачів здійснюватиметься за допомогою публікації повного та часткового СВС на офіційному веб-сайті ЦЗО та забезпечення можливості перевірки статусу сертифіката послуги надавача в режимі реального часу через телекомунікаційні мережі загального користування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»