• Посилання скопійовано

Як скасувати ЕЦП від АЦСК ІДД ДФС: алгоритм дій від податківців

В якій формі можна подати документи для скасування ЕЦП? Чи можна поновити скасований ЕЦП та як це зробити?

Як скасувати ЕЦП від АЦСК ІДД ДФС: алгоритм дій від податківців

ДФС в Одеській області розповідає, що під блокуванням кваліфікованого сертифіката розуміється тимчасове призупинення чинності кваліфікованого сертифіката строком до 30 к. д.

Після блокування кваліфікованого сертифіката, клієнт може протягом тридцяти календарних днів поновити строк чинності кваліфікованого сертифіката. Блокований кваліфікований сертифікат буде автоматично скасований Акредитованим центром сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС (далі – АЦСК ІДД ДФС), якщо протягом зазначеного строку клієнт не поновить його чинність.

Скасування кваліфікованого сертифіката ключа є достроковим припиненням його чинності. Скасовані сертифікати ключів поновленню не підлягають.

Блокування/скасування кваліфікованого сертифіката за електронним запитом не потребує оформлення паперових документів та відвідування відокремленого пункту реєстрації АЦСК ІДД ДФС.

Процедуру блокування/скасування власного кваліфікованого сертифіката за електронним запитом наведено в пп. 5.10, 5.11 Настанови користувача «ІІТ Користувач ЦСК-1» та у «Відеоінструкції по блокуванню/скасуванню кваліфікованих сертифікатів за електронним запитом», які можна переглянути в розділі «Скасування, блокування, поновлення сертифікатів» офіційного інформаційного ресурсу Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту.

Зазначена процедура здійснюється цілодобово за допомогою кваліфікованого засобу електронного підпису чи печатки «ІІТ Користувач ЦСК-1», який можна безкоштовно завантажити з офіційного інформаційного ресурсу АЦСК ІДД ДФС (розділ «Програмне забезпечення» вкладка «Засіб кваліфікованого електронного підпису чи печатки») та особистого ключа користувача.

Інформування користувача про блокування/скасування здійснюються в режимі реального часу.

З більш детальним роз’ясненням можна ознайомитися у «ЗІР» (категорія 401.03).

Джерело: ДФС в Одеській області

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»