• Посилання скопійовано

Потрібно повторно отримати ЕЦП в АЦСК ІДД ДФС: як це зробити дистанційно?

Повторне (дистанційне) формування сертифікатів за електронним запитом можна здійснити за допомогою ПЗ «ІІТ Користувач ЦСК-1»

Потрібно повторно отримати ЕЦП в АЦСК ІДД ДФС: як це зробити дистанційно?

ДФСУ розповідає, що повторне (дистанційне) формування сертифікатів за електронним запитом можна здійснити онлайн та за допомогою програмного забезпечення «ІІТ Користувач ЦСК-1» на офіційному інформаційному ресурсі АЦСК ІДД ДФС (https://acskidd.gov.ua/manage-certificates).

Для початку використання онлайн сервісу платнику необхідно зайти за посиланням: Головна / «Повторне (дистанційне) формування сертифікатів за електронним запитом» у вкладці «on-line». Обрати тип носія діючого особистого ключа, діючий особистий ключ та ввести пароль захисту ключа і натиснути «Зчитати».

Також повторне (дистанційне) формування сертифікатів за електронним запитом можна здійснити за допомогою програмного забезпечення «ІІТ Користувач ЦСК-1» за посиланням: Головна/ «Повторне (дистанційне) формування сертифікатів за електронним запитом» у вкладці «За допомогою Користувача ЦСК».

Додатково усім клієнтам АЦСК ІДД ДФС рекомендовано переглянути відеоінструкцію по повторному формуванню сертифіката за електронним запитом (https://www.youtube.com/watch?v=abVjwGuWZSU).

Також детальний опис роботи сервісу та перелік можливих помилок розміщено у відповідних розділах «Настанови користувача».

Слід зазначити, що скористатися сервісом повторного (дистанційного) формування сертифікатів зможуть лише ті користувачі, які мають:

  • чинні сертифікати (наприклад, до закінчення строку чинності сертифікатів залишилось декілька днів);
  • незмінні реєстраційні дані (ПІБ, адреса реєстрації місця проживання, код ЄДРПОУ організації тощо);
  • особистий ключ, доступний лише користувачу та не є скомпрометованим.

Детальну інформацію щодо повторного (дистанційного) формування сертифікатів за електронним запитом розміщено на офіційному інформаційному ресурсі Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС (далі – АЦСК ІДД ДФС) (https://acskidd.gov.ua).

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»