• Посилання скопійовано

Незабаром з'явиться Е-кабінет громадянина

14 серпня Уряд схвалив план виконання Указу Президента №558/2019 щодо електронних послуг

Незабаром з'явиться Е-кабінет громадянина

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Державного агентства з питань електронного урядування Олексій Вискуб.

Він зауважив, що вже сьогодні проводяться зустрічі з Мін'юстом та ДФС і до кінця тижня - з ПФУ, Держгеокадастром, МВС, щоб забезпечити можливість українцям отримувати через Е-кабінет доступ до своїх даних в базових реєстрах - майно, бізнес, земля, транспорт, податки, РАГС тощо.

"До речі, часто бачу в коментарях, що обмін між реєстрами призведе до неконтрольованого доступу невідомо кого до персональних даних. На жаль, це було раніше і ще є зараз. Але, в системі Трембіта, яка запроваджує єдині підходи та правила до е-взаємодії, реалізовано ключовий принцип ЄС - громадянин має право знати хто і на якій підставі запитував інформацію з реєстру про нього (крім винятків). Цю інформацію згодом, ми також плануємо реалізувати в Е-кабінеті громадянина", - зазначив О. Вискуб.

Нагадаємо, що Указ містить такі важливі завдання як розвиток е-послуг (портал, е-кабінет, мобдодаток, е-оплата, пріоритетні е-послуги), е-ідентифікації (демографічний реєстр, верифікація даних про громадян, єдиний ідентифікатор) та аудит державних реєстрів. І сьогодні офіційно дано старт виконанню.

***

Читайте також:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»