• Посилання скопійовано

ДФС стає ДПС: зміни у електронних сервісах від податківців

Процес перетворення ДФС у ДПС триває. Наразі податківці повідомляють, що з дати набрання чинності розпорядження КМУ «Питання Державної податкової служби», квитанції, інформаційні розсилки тощо будуть вже підписуватися окремим сертифікатом

ДФС стає ДПС: зміни у електронних сервісах від податківців

ДФСУ повідомляє, що у зв’язку з прийняттям 21.08.2019 розпорядження Кабінету Міністрів України «Питання Державної податкової служби»:

  • підписання повідомлень ДПС (квитанцій, інформаційних розсилок, тощо) буде здійснюватися окремим сертифікатом, призначеним для накладання електронного цифрового підпису: STS_2019_1.cer;
  • зашифрування повідомлень на ДПС (звітність, тощо) буде здійснюватися окремим сертифікатом, призначеним для шифрування: STS_2019_2.cer.

Дата початку використання сертифікатів – дата набрання чинності розпорядженням Кабінету Міністрів України «Питання Державної податкової служби».

Також податківці повідомляють про заплановане технологічне обслуговування (яке як раз пов'язане із створенням ДПС) та можливе тимчасове обмеження надання електронних сервісів та доступу до Електронного кабінету.

 

***

UPD_28.08.2019

Сьогодні на сайті Урядового порталу було оприлюднено розпорядження КМУ від 21.08.2019 р. №682-р.

Тож від сьогодні, з 28 серпня, всі функції ДФС передано ДПС. Відповідно з цієї дати змінилися всі ЕЦП податківців. Про це на підставі повідомлення від ДПС ми розповіли тут.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»